Ska man vara rädd eller inte?

Coronaviruset har tagit över stora delar av människors vardag. Oavsett om man är drabbad av den eller inte.

Dagligen hör vi om hur många som drabbas och dör. Media lägger krut på att enbart meddela det negativa. När första dödsfallet kom så sa en läkare vid presskonferensen att personen i fråga var en äldre sjuk person i övre 70årsåldern. Och de som drabbas och dör är redan sjuka eller gamla och därmed nedsatta och mottagliga för infektioner.

Men för den skull ska vi inte nonchalera detta, men ibland skrämmer media upp oss och förstorar. Och det gör att vi människor förstorar saker, och blir rädda och gör vissa saker till överdrift…

Alltså folk bunkrar upp, hyllorna i affären ekar tomma, speciellt på toapapper. Tror folk att är ränneskita man får? Eller att näsan är en öppen kran?

Det värsta jag hörde var när en stackars mamma skulle köpa ersättning till sin bebis och åkte runt i affärer och hittade en enda burk och får jaga vidare. Och de som köpt upp lagren är inte bara spädbarnsföräldrar, det är egoistiska människor som måste ha mjölk i kaffet men som är rädda att inte kunna gå och handla eller att mjölken ta slut, men att då köpa ersättning för bebisar är ren och skär dumhet!!! Så vidrigt gjort. Drick utan mjölk eller strunta i kaffet då!! Det är inte livsnödvändigt! Men för ett barn är det nödvändigt att få sin mat.

Och folk är livrädda att bli smittade! Visst är jag lite orolig, men mest för att jag inte bil vara isolerad i flera dagar om jag nu bara blir snuvig tex. Men jag är mer orolig för min farmor och mormor som båda är gamla och har sjukdomar som gör dom mer nedsatta i immunförsvaret. Rädd för att de ska sjuka och dö!

Sen finns en viss oro att Walthers opera6dka bli inställd. Och så även mitt läkarbesök 31/3. Mitt läkarbesök hoppas jag inte blir inställd på. Jag räknar ner dagarna, och det gör att jag kan fokusera på annat än smärtorna i rygg o höft. Men jag kan inte styra över hur vården gör just nu. Ställa det in så gör det.

Sen förvånas jag över folk som läser massa saker på nätet om coronaviruset. Och går på detta… läs och kolla källor!

Följ WHO och Folkhälsomyndigheten på deras hemsidor! Det är två trovärdiga och tillförlitliga källor, det är dom som ger rekommendationer till Sveriges kommuner och landsting.

Tidigt efter coronautbrottet började rykten och myter florera… expressen hade redan 4 jan en lång lista på myter:

https://www.expressen.se/nyheter/coronavirus-myter-och-symtom-det-har-vet-vi/

Även insamlingar för forskningen florerar även där, bör vi vara försiktiga, många bedragare finns i vår värld som drar nytta av denna pandemi. Såg nu att Who startat insamling. Och återigen ska man skänka till insamling så kolla vem/Vilka som står bakom insamlingen!!

Hur har jag påverkats?

Ja förutom att jag är oroad över hur våra läkarbesök m.m. inte blir av så har jag fr.o.m igår blivit ”ledig” från jobbet då msn stänger ner kulturskolan och kompetenscentrum, och därav stängde vi även Cafė Smedjan. Så vi gick ner dit och städade, plockade ur färskvaror ur kylar m.m. Och hur länge vi får gå hemma vet vi inte. Men vi har fått vissa uppgifter av våra arbetsledare på UDV för att hålla igång med rutiner och inte slöa ihop helt för att vi är ”lediga” hittar inte rätt ord för det för vi är egentligen inte lediga juh. Men ja ni fattar säkert hur jag menar.

Men man ska inte nonchalera det hela,

Följer man bara riktlinjer som sätts upp så kommer allt att återgå till det normala igen!

  • God handhygien, tvätta händerna med tvål o varmt vatten i två minuter -passa på att sjunga Blinka lilla stjärna.
  • Handsprit funkar men tvål o vatten är bäst.
  • Vid feber, snuva, hosta så håll dig hemma tills symtomen är över samt 2 dygn till.
  • Lyssna på de rekommendationer som din kommun satt upp, det kan skilja från kommun till kommun.
  • Undvik folkmassor.

Vad har ni för tankar??

Ha en fortsatt bra vecka!!!

Please follow and like us:

Michaela

Varmt välkommen hit både gamla och nya läsare. Jag som sitter bakom skärmen och skriver denna text heter Michaela Lejonberg, 35 år gammal och bor i Tidaholm, en liten stad i hjärtat av gamla Skaraborg i Västergötland. Här har jag bott hela mitt liv och jag kommer nog aldrig lämna Tidaholm. Bor här i en mysig 2a på 3e våning ensam, men har min älskade son här varanann helg! Jag har varit med i bloggosfären i sisådär 14 år mer eller mindre. I början var det på den gamla webplatsen Lunarstorm 2005. Men efter ett tag började jag blogga på annan portal som var mer anpassad för blogg. Runt 2008 och några år framåt var jag väldigt aktiv med bloggandet och åkte på bloggevent, mammagalor och kryssningar. Bloggen har fått vilat i perioder, men nu är jag tillbaka i bloggosfären. Här hos mig skriver jag som beskrivningen säger ”Livslust, tankar och reflektioner”, jag vill dela med mig av erfarenheter, mitt liv och mina tankar. Samtidigt vill jag inte att det ska bli trist och tråkigte 3 dagar i veckan har jag ”tema”: Måndagar: Måndagstankar- Veckosummering från veckan innan Onsdagar: Belyser jag ämnen som berör, funktionshinderfrågor, politik, skolfrågor eller vad som berör mig för tillfället. Fredagar: Ja veckans slut, fredagsfeeling och fredagspepp! Nåt ledord för helgen, tips på mat, vardagslyx för den tunna plånboken. Den 1e varje månad publicerar jag månadens träd. Ett träd utanför mitt sovrumsfönster och dess förvandling varje månad, från hösten till vintern, från vintern till våren, från våren till sommaren och från sommaren till hösten! Vi går på i våra ”hjul” och gnäller över allt som är fel med varje årstid. Finns det inte något vackert med alla årtstider? I höst släpper jag också min podd, med samma namn som min blogg: ”Michaela Lejonberg – Livslust, tankar och reflektioner.” Jag försöker hitta det positiva i livet, vända det svåra och jobbiga till det bättre, använda misstag och motgång till lärdom. Jag har lite andra idéer med bloggen och podden som jag inte kommer att avslöja ännu… Mig kan du hitta lite varstans på webben: Facebook Instagram Bloglovin Weheartit Twitter Pinterest Snapchat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *