Tacksam även om jag inte har en bra dag!

Idag har jag en mindre bra dag. Ont hela tiden, men det får gå, får fixa och dona en stund, vila en stund, fixa en stund etc.

Igår hade jag en helt ok dag, och fixade lite mer här hemma och det är väl därför jag har ondare idag. Men men jag lever, och jag har lärt mig kämpa på och inte ge upp! Jag har ont och delar av min kropp är avdomnade i perioder, men som sagt, jag lever! Och jag har möjlighet att kanske få prova behanling för att bli frisk, jag har mitt liv framför mig och jag tar chansen att leva det! Jag har en bekant som inte är så gammal och som har fått en svår sjukdom som inte går att bota, och hon vet inte hur länge hon har kvar att leva. Så fruktansvärt!

När jag har såhär ont så tänker jag på henne, jag kan göra något med mitt liv och ta vara på det även om jag just nu har det tufft med mycket värk. Men hon kan inte göra något, livet glider henne ur händerna även om hon stretar emot.

Så till er som dagligen klagar på att ni mår dåligt, har ont: Var tacksam för livet och för att du får leva! Det finns dom som verkligen vill leva men som lever med en dödsdom och de måste lära sig tappa kontrollen på sitt liv mer och mer!

Det är svårt när man är sjuk, speciellt när det handlar om psykisk ohälsa att fånga dagen, ta vara på det som är, och rycka upp sig och inte tycka synd om sig själv, men skam den som ger sig, man får kämpa sig igenom det. Kämpa och ge inte upp!

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Michaela

Varmt välkommen hit både gamla och nya läsare. Jag som sitter bakom skärmen och skriver denna text heter Michaela Lejonberg, 35 år gammal och bor i Tidaholm, en liten stad i hjärtat av gamla Skaraborg i Västergötland. Här har jag bott hela mitt liv och jag kommer nog aldrig lämna Tidaholm. Bor här i en mysig 2a på 3e våning ensam, men har min älskade son här varanann helg! Jag har varit med i bloggosfären i sisådär 14 år mer eller mindre. I början var det på den gamla webplatsen Lunarstorm 2005. Men efter ett tag började jag blogga på annan portal som var mer anpassad för blogg. Runt 2008 och några år framåt var jag väldigt aktiv med bloggandet och åkte på bloggevent, mammagalor och kryssningar. Bloggen har fått vilat i perioder, men nu är jag tillbaka i bloggosfären. Här hos mig skriver jag som beskrivningen säger ”Livslust, tankar och reflektioner”, jag vill dela med mig av erfarenheter, mitt liv och mina tankar. Samtidigt vill jag inte att det ska bli trist och tråkigte 3 dagar i veckan har jag ”tema”: Måndagar: Måndagstankar- Veckosummering från veckan innan Onsdagar: Belyser jag ämnen som berör, funktionshinderfrågor, politik, skolfrågor eller vad som berör mig för tillfället. Fredagar: Ja veckans slut, fredagsfeeling och fredagspepp! Nåt ledord för helgen, tips på mat, vardagslyx för den tunna plånboken. Den 1e varje månad publicerar jag månadens träd. Ett träd utanför mitt sovrumsfönster och dess förvandling varje månad, från hösten till vintern, från vintern till våren, från våren till sommaren och från sommaren till hösten! Vi går på i våra ”hjul” och gnäller över allt som är fel med varje årstid. Finns det inte något vackert med alla årtstider? I höst släpper jag också min podd, med samma namn som min blogg: ”Michaela Lejonberg – Livslust, tankar och reflektioner.” Jag försöker hitta det positiva i livet, vända det svåra och jobbiga till det bättre, använda misstag och motgång till lärdom. Jag har lite andra idéer med bloggen och podden som jag inte kommer att avslöja ännu… Mig kan du hitta lite varstans på webben: Facebook Instagram Bloglovin Weheartit Twitter Pinterest Snapchat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *