Greta Thunberg – min nya stora idol!

Ja denna fina unga tjej, 2 år äldre än min egen son. Hon har skinn på näsan, hon säger ifrån och gör detta inför världens största ledare! Hon gör det så bra, och man ser att hon menar allvar, härmdagen fick hon tala på FNs miljötoppmöte och hon var rörd, och jag måste säga att jag var rörd och fällde en och en annan tår jag med när hon talade!

Tyvärr är hon inte uppskattad av alla.

Hon får ofta kritik och påhopp bla att hon skulle vara psykisk sjuk eftersom hon har Aspergers syndrom. Hennes föräldrar borde anmälas, och att det är politiker som kommit med idén om från början och bett henne göra detta. Men Idén fick hon från föreningen ”Fossilfritt Dalsland”, och det är helt och hållet hennes eget initiativ att göra detta.

En sak kanske jag kan hålla med om. Hon började när hon gick i grundskolan och grundskoleelever har skolplikt, och där kanske föräldrarna skulle ha agerat att inte sitta en hel dag utanför riksdagen och skolstrejka istället för att gå till skolan. Men jag gillar deras uppbackning! De stärker ju henne och pushar henne att fortsätta brinna för det som intresserar henne allra mest: KLIMATET.

Go Greta go! Hon är en stor favorit till Nobels Fredspris. Och hon har fått fler ungdomar i andra länder att också strejka för att få en ändring i klimatfrågorna. Och det är stort.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Och Greta är ett bevis, hon har börjat att visa att något måste göras mot klimathoten, och hon har verkligen jobbat för detta och fått med fler på detta!

Men såklart är det otroligt kyligt mellan henne och president Trump! På Twitter skrev han med sarkasm ”She seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future” Men han tittade inte ens åt henne och sa ingenting när han gick förbi henne påväg in till sitt eget tal. Varför säger han inte till henne direkt att hon verkar vara en ung glad tjej? Joo, för han avskyr henne och hennes idéer.

Jag säger återigen GO GRETA GO!!! Du Rockar!

Please follow and like us:

Michaela

Varmt välkommen hit både gamla och nya läsare. Jag som sitter bakom skärmen och skriver denna text heter Michaela Lejonberg, 35 år gammal och bor i Tidaholm, en liten stad i hjärtat av gamla Skaraborg i Västergötland. Här har jag bott hela mitt liv och jag kommer nog aldrig lämna Tidaholm. Bor här i en mysig 2a på 3e våning ensam, men har min älskade son här varanann helg! Jag har varit med i bloggosfären i sisådär 14 år mer eller mindre. I början var det på den gamla webplatsen Lunarstorm 2005. Men efter ett tag började jag blogga på annan portal som var mer anpassad för blogg. Runt 2008 och några år framåt var jag väldigt aktiv med bloggandet och åkte på bloggevent, mammagalor och kryssningar. Bloggen har fått vilat i perioder, men nu är jag tillbaka i bloggosfären. Här hos mig skriver jag som beskrivningen säger ”Livslust, tankar och reflektioner”, jag vill dela med mig av erfarenheter, mitt liv och mina tankar. Samtidigt vill jag inte att det ska bli trist och tråkigte 3 dagar i veckan har jag ”tema”: Måndagar: Måndagstankar- Veckosummering från veckan innan Onsdagar: Belyser jag ämnen som berör, funktionshinderfrågor, politik, skolfrågor eller vad som berör mig för tillfället. Fredagar: Ja veckans slut, fredagsfeeling och fredagspepp! Nåt ledord för helgen, tips på mat, vardagslyx för den tunna plånboken. Den 1e varje månad publicerar jag månadens träd. Ett träd utanför mitt sovrumsfönster och dess förvandling varje månad, från hösten till vintern, från vintern till våren, från våren till sommaren och från sommaren till hösten! Vi går på i våra ”hjul” och gnäller över allt som är fel med varje årstid. Finns det inte något vackert med alla årtstider? I höst släpper jag också min podd, med samma namn som min blogg: ”Michaela Lejonberg – Livslust, tankar och reflektioner.” Jag försöker hitta det positiva i livet, vända det svåra och jobbiga till det bättre, använda misstag och motgång till lärdom. Jag har lite andra idéer med bloggen och podden som jag inte kommer att avslöja ännu… Mig kan du hitta lite varstans på webben: Facebook Instagram Bloglovin Weheartit Twitter Pinterest Snapchat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *