Regnbågen – politisk symbol som inte bör användas?!

Bildresultat för pride

I måndags såg jag på ett tv-program, Efter fem. Jag tittar sällan på tv numera, men fastnade ändå framför detta. Och de har något de kallar ”Sverigesvepet” där de går igenom olika nyheter från hela landet, både små och stora. Bla så har SD i Sölvesborgs kommun förbjudit att man hissar Prideflaggan. Alltså det är väl ok att den inte är uppe hela tiden, men alltså, varför ska den inte få vara uppe alls?

Och i Årjäng där ville man döpa en ny förskola till Förskolan Regnbågen. Men det var för politiskt laddat och man får inte använda sig av politiska eller religösa symboler för att namnsätta förskolor. Och poitikerna menar att barnen får det negativt hemma och blir negativt påverkade.

Nu är jag kanske ute och cyklar lite, men när jag gick på fritids så gick jag på Hökensås fritidshem och avdelningen Blåsippan, det fanns också Vitsippan, hade det varit idag hade det inte varit ok? För det är ju SDs blomma?!

I Klippans kommun fick man inte måla en maskros på en vägg eftersom det är miljöpartiets symbol.

Hallå? Vad händer? Alltså så länge man inte propagerar för olika religösa grenar eller vissa politiska grupper och åsikter så är det väl inget hinder att man använder olika namn tex Regnbågen.

Regnbågsflaggan är väl inte ens en poliisk symbol på det viset? Den om nåt visar ju jämlikheten och mänskliga rättigheter. Vad anser ni?

Jag tycker inte det gör något, det är bara ett namn och så länge inte människorna inom Priderörelsen tar illa vid sig så kanske man ska börja tänka efter. Men hallå som sagt det är bara ett namn. Och bara för att förskolan heter Regnbågen betyder det inte att man använder sig av  Prides värderingar och prgopagerar för det. Jag kan tycka att det är bra att barnen tidigt får lära sig att det finns olika människor. Det ska pratas om olika folkgrupper, men man ska inte ha någon inrikting. Man kan ha temadagar eller temaveckor i så fall.

På hitta.se fanns jag 86 stycken förskolor med namnet regnbåge! Nej vakna upp och glöm symbolen REGNBÅGE när ni beslutar om namn till era Förskolor eller låt folket i er kommun lämna förslag om de inte anser att det föreslagna namnet är ok.

Politikerna borde lägga mer krut på att hantera verksamheterna, budgetarna m.m. Så det fungerar, inte debattera namnen på förskolorna.

Eller vad tycker Du?

Please follow and like us:

Michaela

Varmt välkommen hit både gamla och nya läsare. Jag som sitter bakom skärmen och skriver denna text heter Michaela Lejonberg, 35 år gammal och bor i Tidaholm, en liten stad i hjärtat av gamla Skaraborg i Västergötland. Här har jag bott hela mitt liv och jag kommer nog aldrig lämna Tidaholm. Bor här i en mysig 2a på 3e våning ensam, men har min älskade son här varanann helg! Jag har varit med i bloggosfären i sisådär 14 år mer eller mindre. I början var det på den gamla webplatsen Lunarstorm 2005. Men efter ett tag började jag blogga på annan portal som var mer anpassad för blogg. Runt 2008 och några år framåt var jag väldigt aktiv med bloggandet och åkte på bloggevent, mammagalor och kryssningar. Bloggen har fått vilat i perioder, men nu är jag tillbaka i bloggosfären. Här hos mig skriver jag som beskrivningen säger ”Livslust, tankar och reflektioner”, jag vill dela med mig av erfarenheter, mitt liv och mina tankar. Samtidigt vill jag inte att det ska bli trist och tråkigte 3 dagar i veckan har jag ”tema”: Måndagar: Måndagstankar- Veckosummering från veckan innan Onsdagar: Belyser jag ämnen som berör, funktionshinderfrågor, politik, skolfrågor eller vad som berör mig för tillfället. Fredagar: Ja veckans slut, fredagsfeeling och fredagspepp! Nåt ledord för helgen, tips på mat, vardagslyx för den tunna plånboken. Den 1e varje månad publicerar jag månadens träd. Ett träd utanför mitt sovrumsfönster och dess förvandling varje månad, från hösten till vintern, från vintern till våren, från våren till sommaren och från sommaren till hösten! Vi går på i våra ”hjul” och gnäller över allt som är fel med varje årstid. Finns det inte något vackert med alla årtstider? I höst släpper jag också min podd, med samma namn som min blogg: ”Michaela Lejonberg – Livslust, tankar och reflektioner.” Jag försöker hitta det positiva i livet, vända det svåra och jobbiga till det bättre, använda misstag och motgång till lärdom. Jag har lite andra idéer med bloggen och podden som jag inte kommer att avslöja ännu… Mig kan du hitta lite varstans på webben: Facebook Instagram Bloglovin Weheartit Twitter Pinterest Snapchat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *