Regnbågen – politisk symbol som inte bör användas?!

Bildresultat för pride

I måndags såg jag på ett tv-program, Efter fem. Jag tittar sällan på tv numera, men fastnade ändå framför detta. Och de har något de kallar ”Sverigesvepet” där de går igenom olika nyheter från hela landet, både små och stora. Bla så har SD i Sölvesborgs kommun förbjudit att man hissar Prideflaggan. Alltså det är väl ok att den inte är uppe hela tiden, men alltså, varför ska den inte få vara uppe alls?

Och i Årjäng där ville man döpa en ny förskola till Förskolan Regnbågen. Men det var för politiskt laddat och man får inte använda sig av politiska eller religösa symboler för att namnsätta förskolor. Och poitikerna menar att barnen får det negativt hemma och blir negativt påverkade.

Nu är jag kanske ute och cyklar lite, men när jag gick på fritids så gick jag på Hökensås fritidshem och avdelningen Blåsippan, det fanns också Vitsippan, hade det varit idag hade det inte varit ok? För det är ju SDs blomma?!

I Klippans kommun fick man inte måla en maskros på en vägg eftersom det är miljöpartiets symbol.

Hallå? Vad händer? Alltså så länge man inte propagerar för olika religösa grenar eller vissa politiska grupper och åsikter så är det väl inget hinder att man använder olika namn tex Regnbågen.

Regnbågsflaggan är väl inte ens en poliisk symbol på det viset? Den om nåt visar ju jämlikheten och mänskliga rättigheter. Vad anser ni?

Jag tycker inte det gör något, det är bara ett namn och så länge inte människorna inom Priderörelsen tar illa vid sig så kanske man ska börja tänka efter. Men hallå som sagt det är bara ett namn. Och bara för att förskolan heter Regnbågen betyder det inte att man använder sig av  Prides värderingar och prgopagerar för det. Jag kan tycka att det är bra att barnen tidigt får lära sig att det finns olika människor. Det ska pratas om olika folkgrupper, men man ska inte ha någon inrikting. Man kan ha temadagar eller temaveckor i så fall.

På hitta.se fanns jag 86 stycken förskolor med namnet regnbåge! Nej vakna upp och glöm symbolen REGNBÅGE när ni beslutar om namn till era Förskolor eller låt folket i er kommun lämna förslag om de inte anser att det föreslagna namnet är ok.

Politikerna borde lägga mer krut på att hantera verksamheterna, budgetarna m.m. Så det fungerar, inte debattera namnen på förskolorna.

Eller vad tycker Du?

Please follow and like us:
error0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *