Gott slut på 2018!


Ja ännu ett år har gått. Och det har varit ett år med blandad kompott! Både positiva och negativa saker. Mycket av det negativa vändes till det positiva.
Fick en god kvinna (ja varför säga god man när personen i fråga är en kvinna?) Och saker blev ännu lättare än innan.
Började jobba i slutet av april, dock ”bara” 6h/ vecka. Men det har vi konstaterat att det var fullt tillräckligt även om jag har haft svårt att inse det.
Sommaren var sisådär! Fick röjt och städat ordentligt med mycket hjälp från folk omkring.
Hösten blev en tuff höst! Jag blev sämre och sämre mentalt. Walther ”flyttade” till Peter under veckorna och hos mig varannan helg. Och det var en räddning.
Jag var så dålig att jag började med självskadebeteende, och hade tankar och planer att faktiskt avsluta mitt liv. Tidigare har tanken på Walther kunna ta över, men jag såg bara svart och att Walther har det bättre utan en sjuk mamma. Såhär i efterhand är jag tacksam att jag fick hjälp av psykiatrin. För Walther är det finaste jag har! Jag kan inte förstå hur jag kunde vara så sjuk att jag ville välja bort honom ur mitt liv? Jag skäms!!
Blev inlagd på psykiatrin och det var jobbigt men ändå så skönt.
Fick medicinändring, ny antidepressiv medicin, två olika ångestdämpande. Och nu sedan 1v tillbaka en stämningsstabiliserande medicin. Jag mår bättre än på länge. Men har mina dagar då jag mår sämre. Idag tex har jag känt mig låg! Och jag tillåter mig att känna mig det ibland, men inte alltid.
Det är normalt att det svänger upp och ner!
Däremot kan jag inte vara riktigt glad och inte riktigt ledsen. Jag ligger mittemellan. Men jag kan skratta och le. Det kunde jag inte när jag var som sämst. Och det var lycka när jag plötsligt kunde skratta åt något jag såg på datorn. Det var en befrielse. Och en befrielse att kunna sätta ord på det!
Walther har fyllt 13år! Tonåring! Och växer så det knakar! Dryga 165cm är han och drar 43 i skor! Ungen har större fötter än både mor och far;) Han brås på morfar!
Ikväll ska vi äta god mat. Kanske lite vardagligt och inte så festligt en nyårsafton, men vi ska göra egen pizza! Och Walther ville ha ”en sån där flaska som säger poff du vet, men utan ankohol”
Ja även om det blir fel på orden ibland så vet han hur han ska säga;) Vi får väl köpa lite poff då;) antar att det blir lite tvspel med;). Och lite målande också, iaf för min del;)
Att få måla är balsam för själen! Så bra jag mår att få måla!
Hur har erat år varit? Hur firar ni nyår?
Kram och gott nytt år!!

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Michaela

Varmt välkommen hit både gamla och nya läsare. Jag som sitter bakom skärmen och skriver denna text heter Michaela Lejonberg, 35 år gammal och bor i Tidaholm, en liten stad i hjärtat av gamla Skaraborg i Västergötland. Här har jag bott hela mitt liv och jag kommer nog aldrig lämna Tidaholm. Bor här i en mysig 2a på 3e våning ensam, men har min älskade son här varanann helg! Jag har varit med i bloggosfären i sisådär 14 år mer eller mindre. I början var det på den gamla webplatsen Lunarstorm 2005. Men efter ett tag började jag blogga på annan portal som var mer anpassad för blogg. Runt 2008 och några år framåt var jag väldigt aktiv med bloggandet och åkte på bloggevent, mammagalor och kryssningar. Bloggen har fått vilat i perioder, men nu är jag tillbaka i bloggosfären. Här hos mig skriver jag som beskrivningen säger ”Livslust, tankar och reflektioner”, jag vill dela med mig av erfarenheter, mitt liv och mina tankar. Samtidigt vill jag inte att det ska bli trist och tråkigte 3 dagar i veckan har jag ”tema”: Måndagar: Måndagstankar- Veckosummering från veckan innan Onsdagar: Belyser jag ämnen som berör, funktionshinderfrågor, politik, skolfrågor eller vad som berör mig för tillfället. Fredagar: Ja veckans slut, fredagsfeeling och fredagspepp! Nåt ledord för helgen, tips på mat, vardagslyx för den tunna plånboken. Den 1e varje månad publicerar jag månadens träd. Ett träd utanför mitt sovrumsfönster och dess förvandling varje månad, från hösten till vintern, från vintern till våren, från våren till sommaren och från sommaren till hösten! Vi går på i våra ”hjul” och gnäller över allt som är fel med varje årstid. Finns det inte något vackert med alla årtstider? I höst släpper jag också min podd, med samma namn som min blogg: ”Michaela Lejonberg – Livslust, tankar och reflektioner.” Jag försöker hitta det positiva i livet, vända det svåra och jobbiga till det bättre, använda misstag och motgång till lärdom. Jag har lite andra idéer med bloggen och podden som jag inte kommer att avslöja ännu… Mig kan du hitta lite varstans på webben: Facebook Instagram Bloglovin Weheartit Twitter Pinterest Snapchat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *